fbpx

Στρατηγικές Ασφάλειας και Προστασίας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Στρατηγικές Ασφάλειας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων Σεμινάριο

Tο 1o στην Ελλάδα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ασφάλεια των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων

Ημερομηνίες Έναρξης

 • Αναμένεται νέα ημερομηνία
0
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 4 ημέρες (25 εκπαιδευτικές ώρες) και περιλαμβάνει αμιγή αλλά πρακτικοποιημένη θεωρία καθώς και την ανάλυση πραγματικών εγκληματικών συμβάντων, κρίσεων και καταστροφών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τρόποι παρακολούθησης σεμιναρίου Ασφάλειας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων

1

Webinar Elearning

Παρακολούθηση e-learning του σεμιναρίου, σε πραγματικό χρόνο με τους καθηγητές. Χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης

Περιγραφή Σεμιναρίου

Πρόκειται για το μοναδικό σεμινάριο Ασφάλειας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων που έχει σχεδιασθεί, προκειμένου να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των συμμετεχόντων σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το πρόγραμμα δεν εξαντλείται σε θεωρητική κατάρτιση. Στον κορμό του προγράμματος εντάσσεται η εξέταση μελετών περίπτωσης (case studies) διαρθρωμένων κατάλληλα, έτσι ώστε να ολοκληρώνουν κάθε θεματική ενότητα με τρόπο πρακτικό, συμμετοχικό και αποτελεσματικό.
Οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με πραγματικά περιστατικά προς διαχείριση και αντιμετώπισή τους που προκύπτουν σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.
Η παραπάνω μεθοδολογία κάνει το σεμινάριο απόλυτα διαδραστικό, ξεφεύγοντας από το χαρακτήρα της διάλεξης.
Τα παραδείγματα αποτελούν μια προσομοίωση της καθημερινότητας και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι σε αντίστοιχους χώρους και εμπλουτίζονται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Απευθύνεται σε άτομα τα οποία:
 1. Είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Προϊστάμενοι Εφορειών Αρχαιοτήτων, Διευθυντές Μουσείων, Αρχαιολόγοι, Συντηρητές, Προσωπικό Φύλαξης κ.α.)
 2. Είναι άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε Μουσεία, Μνημεία και σε Αρχαιολογικούς Χώρους οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση με επιπλέον προσόντα (εξειδίκευση).
 3. Είναι καταρτιζόμενοι ή απόφοιτοι της ειδικότητας κατάρτισης (παλαιάς και νέας) «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».
 4. Είναι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας κατάρτισης «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» ή απόφοιτοι των ειδικοτήτων κατάρτισης (παλαιάς) «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» και (νέας) «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών».
 5. Είναι εφοδιασμένα με Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α. και επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, προκειμένου να ενταχθούν ευκολότερα στον επαγγελματικό κλάδο των Ι.Ε.Π.Υ.Α.
 6. Επιθυμούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας κατάρτισης (παλαιάς και νέας) «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».
 7. Είναι εκπαιδευτές των ανωτέρω ειδικοτήτων κατάρτισης.
didaskomeni-ili2.png

Οι εισηγητές του Επιμορφωτικού Προγράμματος

Οι εισηγητές είναι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας με πολυετή επαγγελματική εμπειρία. Κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Διδακτικό προσωπικό στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων σε ΔΙΕΚ της Αττικής στις ειδικότητες "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών". Εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΟΠΠΕΠ και του ΚΕΜΕΑ στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Εκπτώσεις

Ειδική τιμή έκπτωσης γίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
 • Οι άνεργοι, πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Εκπαιδευτές της Ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»
 • Όσοι συμμετείχαν σε άλλο κύκλο εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. INTERGRAPHICS
 • Γρήγορη εγγραφή 7 ημέρες πριν την έναρξη του κύκλου σπουδών
* Δυνατότητα άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας

Παροχές

 • Βεβαίωση παρακολούθησης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης
 • Σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή
 • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί στις επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος 0,24% του ΛΑΕΚ

Κόστος Προγράμματος

E-Learning Ζωντανή Παρακολούθηση

‎€170
 • Έκπτωση στις παραπάνω περιπτώσεις: 140‎€
 • Για κρατήσεις από 3 θέσεις και άνω επικοινωνήστε για προσφορά

Σας ενδιαφέρει;

Ενδιαφέρεστε για τα Σεμινάρια Ασφάλειας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του Ομίλου Intergraphics; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και η γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αν θέλεις να ενημερωθείς άμεσα κάλεσε τώρα στο 
2103838808.
Αν θέλεις να σε καλέσουμε εμείς συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο και θα λύσουμε όλες τις απορίες σου.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.