Σχεδίαση comics-cartoon

Σεμινάρια Σχεδίασης και Εικονογράφησης Comics-Cartoon

Ημερομηνίες Έναρξης

  • 16 Μαρτίου 2021 - Τρίτη
    Ώρες 19.00-21.00
    Μαθήματα κάθε Τρίτη
    (ολοκληρώνεται σε οκτώ συναντήσεις)
0 ώρες
Διάρκεια μαθημάτων

Τρόποι παρακολούθησης σεμιναρίου

1

Δια Ζώσης

στις αίθουσες της σχολής
1

Webinar Elearning

Παρακολούθηση e-learning του σεμιναρίου, σε πραγματικό χρόνο με τον καθηγητή. Χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης με δυνατότητα καταγραφής του μαθήματος για να μπορείτε να το ξαναδείτε.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το comics-cartoon είναι ένα μέσο αφήγησης όπως είναι η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Ο κομίστας-καρτουνίστας έχει τον ίδιο ρόλο που έχει ένας σκηνοθέτης σε μία ταινία και είναι υπεύθυνος για τα σκηνικά, τα φώτα, τις λήψεις και την απόδοση των ηθοποιών. Επίσης έχει τον βασικό ρόλο να δημιουργήσει έναν πιστευτό κόσμο όπου οι χαρακτήρες αλληλεπιδρούν κάνοντας τον «θεατή» να χαθεί μέσα σε αυτόν και να ξεχάσει πως πρόκειται για σκίτσα με μπαλονάκια. Τα πρώτα μαθήματα θα επικεντρωθούν στην άσκηση βασικών τεχνικών όπως θεωρία των σχημάτων, προοπτική και ανθρώπινη φιγούρα. Στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με το στήσιμο ιστορίας δηλαδή τη δημιουργία σελίδων comics-cartoon. Σε αυτήν την ενότητα θα αναπτύξουμε αναλυτικά την οπτικοποίηση κειμένου, τον σχεδιασμό σελίδας, την κατανομή καρέ καθώς και την τοποθέτηση «κάμερας». Τέλος θα ασχοληθούμε με το μελάνωμα και την τελειοποίηση των σελίδων. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δημιουργήσετε την δική σας ιστορία comics-cartoon όπου θα βάλετε σε εφαρμογή τις τεχνικές που διδαχτήκατε.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Το σεμινάριο σχεδίασης και εικονογράφησης Comics-Cartoon απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν θεμελιώδεις γνώσεις πάνω στην τέχνη του comics/cartoon. Ανεξαρτήτως επιπέδου, το σεμινάριο περιέχει πληροφορίες για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους που θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στην εικονογράφηση του comics/cartoon.

Σκοπός:
Ο σκοπός του σεμιναρίου σχεδίασης και εικονογράφησης Comics-Cartoon είναι η μελέτη και η ανάλυση σημαντικών τεχνικών πάνω στην εικονογράφηση του comics/cartoon καθώς και η πρακτική εφαρμογή τους. Θα καλύψουμε βασικές τεχνοτροπίες με μολύβι και μελάνι. Επίσης θα ασχοληθούμε με την ανάπτυξη προσωπικού στύλ, δημιουργία χαρακτήρων, στήσιμο ιστορίας, αφήγηση και μελάνωμα.

Επίπεδο

Για αρχάριους

Προαπαιτούμενα

Χρήση Η/Υ (πλοήγηση στο internet και downloading εικόνων).  
Δεν είναι απαραίτητη η γνώση βασικών εννοιών σχεδίου για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
Το πρόγραμμα επιδοτείται  100%  μέσω του προγράμματος  0,24% του ΛΑΕΚ
(γίνεται έκπτωση  15%  σε φοιτητές ή άνεργους)

Σας ενδιαφέρει;

Ενδιαφέρεστε για το σεμινάριο σχεδίασης και Εικονογράφησης Comics-Cartoon του Ομίλου Intergraphics; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και η γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αν θέλεις να ενημερωθείς άμεσα κάλεσε τώρα στο 
2103838808.
Αν θέλεις να σε καλέσουμε εμείς συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο και θα λύσουμε όλες τις απορίες σου.