Εκτυπωτής λιθογραφείου

Σπουδές Εκτυπωτής λιθογραφείου - τυπογράφος

Όμιλος INTERGRAPHICS

Προφίλ επαγγέλματος

Η INTERGRAPHICS είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια που προσφέρει αυτή την ειδικότητα και προετοιμάζει εξειδικευμένους επαγγελματίες για το χώρο των Γραφικών Τεχνών. Ένα σύγχρονο επάγγελμα με μηδενικό δείκτη ανεργίας και σημαντικές προοπτικές εξέλιξης στον χώρο των γραφικών τεχνών.

Ο Εκτυπωτής είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας, που αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία εκτύπωσης του χαρτιού µε τη μέθοδο Λιθογραφίας-Offset, ή την ψηφιακή εκτύπωση, και παράγει εργασίες όπως περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες, έντυπα, αφίσες κ.ά.

Οι γνώσεις του σύγχρονου, πτυχιούχου εκτυπωτή, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και δεξιοτήτων που σχετίζονται: με την τεχνολογία εκτυπώσεων, την παραγωγή και το σχεδιασμό ενός εντύπου, την συμπεριφορά και τεχνολογία των υλικών, την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο των γραφικών τεχνών, τη συντήρηση μηχανών, την κοστολόγηση εργασιών, την υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων, την περιβαλλοντική πολιτική και τις Τεχνικές Επικοινωνίας & Επιχειρηματικότητας στην περίπτωση που ασχοληθεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε δική του εκτυπωτική μονάδα.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι πτυχιούχοι Εκτυπωτές, που συνδυάζουν ένα τόσο ευρύ φάσμα γνώσεων, είναι περιζήτητοι και λιγοστοί στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο των γραφικών τεχνών και μπορούν να απασχοληθούν ως:

  • Στελέχη - Υπεύθυνοι Παραγωγής σε εταιρίες Γραφικών τεχνών
  • Υπεύθυνοι Παραγωγής σε μονάδες Offset ή ψηφιακών εκτυπώσεων
  • Στελέχη Εκδοτικών Εταιριών
  • Στελέχη Διαφημιστικών Εταιριών & Εταιριών Ειδών Συσκευασίας
  • Τεχνίτες Εκτυπωτές Λιθογραφείου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Σας ενδιαφέρει;

Ενδιαφέρεστε να γραφτείτε στο τμήμα λειθογραφίας - τυπογραφίας του Ομίλου Intergraphics; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και η γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος