fbpx

Διαγωνισμός Λογοτύπησης "Μια ταυτότητα για το Θέατρο Απόλλων" (Σύρος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμός Λογοτύπησης με θέμα: «ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου (Ο.Π.Α.Σ.) προκηρύσσει διαγωνισμό για το σήμα και το λογότυπο του Θεάτρου Απόλλων, Ερμούπολης Σύρου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα (ή ομάδες) και απευθύνεται σε γραφίστες, σχεδιαστές, φοιτητές, εικαστικούς καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και άλλες συναφείς ειδικότητες.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στο theatroapollon.wordpress.com. Για κάθε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo τηλέφωνο 2281085190 (κα. Πετρίνα Ξανθάκη), e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΗΣΗΣ

Πρόσκληση συμμετοχής

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου (Ο.Π.Α.Σ.) προκηρύσσει διαγωνισμό για το σήμα και το λογότυπο του Θεάτρου Απόλλων, Ερμούπολης Σύρου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα (ή ομάδες) και απευθύνεται σε γραφίστες, σχεδιαστές, φοιτητές, εικαστικούς καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και άλλες συναφείς ειδικότητες.

1. Θέμα: «ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ως πλαίσιο που θα καθορίζει το σήμα και το λογότυπο του Θεάτρου Απόλλων ορίζονται οι παρακάτω βασικές αρχές:

Ταυτότητα.: ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ Ερμούπολης, Σύρου - Ιστορική σκηνή σύγχρονου πολιτισμού.

Όραμα: Αυτοδύναμος και ζωντανός χώρος συνάντησης, επικοινωνίας και έκφρασης διεθνούς κύρους.

Αποστολή: α) Η προαγωγή της πνευματικής και καλλιτεχνικής καλλιέργειας του κοινού, β) η ανάδειξη της προσφοράς της Σύρου στην πολιτιστική κληρονομιά της νεότερης Ελλάδας, και γ) η προώθηση της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας και των σύγχρονων καλλιτεχνικών μορφών έκφρασης.

 

2. Όροι διαγωνισμού:

2.1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν εταιρίες και φυσικά πρόσωπα (ή ομάδες) γραφίστες, σχεδιαστές, φοιτητές, εικαστικοί καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, και άλλες συναφείς ειδικότητες. Στην περίπτωση ομάδας απαιτείται γραπτή δήλωση υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη της ομάδας ή το νόμιμο εκπρόσωπό της.

2.2. Κάθε διαγωνιζόμενος, άτομο ή ομάδα, μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με έως δύο (2) έργα, εγγράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος των εκτυπώσεων, καθώς και στο όνομα του/ων ψηφιακού/ών αρχείου/ων που θα στείλει. Στις περιπτώσεις συμμετοχής με δύο έργα αυτά θα πρέπει να διακρίνονται με Α και Β.

2.3. Τα έργα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να είναι πρωτότυπα και ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα και άλλου είδους δεσμεύσεις.

2.4. Τα έργα δεν θα πρέπει να παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των λογοτύπων καταχωρημένων εμπορικών ονομασιών.

2.5. Πνευματικά δικαιώματα:

α) Το έργο το οποίο θα επιλεγεί ως σήμα και λογότυπο του Θεάτρου Απόλλων περιέρχεται αυτόματα στην πλήρη ιδιοκτησία του Ο.Π.Α.Σ.

β) Κάθε πνευματικό και ηθικό δικαίωμα που αφορά τα υπόλοιπα έργα που αποστέλλονται, παραμένει στην ιδιοκτησία του δημιουργού. Συμμετέχοντας όμως στο διαγωνισμό, όλοι οι συμμετέχοντες εξουσιοδοτούν τον Ο.Π.Α.Σ. να δημοσιεύει και να εκθέτει όλα τα έργα που έχουν υποβληθεί - χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης - σε εκθέσεις, έντυπα, ιστοσελίδες και σε κάθε άλλο μέσον της επιλογής του Οργανισμού. Σε περίπτωση χρήσης των έργων θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία των δημιουργών τους.

γ) Τα έργα (εκτυπώσεις και CD) που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό δεν επιστρέφονται.

3. Υποβολή των έργων.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης, 84100 Σύρος, με την ένδειξη εξωτερικά στο φάκελο «για το διαγωνισμό ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ». Ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει:

 

3.1. Συμπληρωμένη την Αίτηση Συμμετοχής που επισυνάπτεται.

3.2. Εκτύπωση του σχεδιασμού σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή, η κάθε μία σε χαρτί διαστάσεων Α4. Και στις δύο εκδοχές, ο σχεδιασμός θα πρέπει να υπάρχει σε δύο μεγέθη: α) 15 cm η μεγαλύτερη διάσταση, και β) 2,5 cm η μικρότερη διάσταση.

3.3. Οπτικός δίσκος (CD) που θα περιέχει το σχεδιασμό σε ψηφιακή μορφή στην έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή του α) σε ανοιχτό αρχείο vector eps ως γραμμικό σχέδιο (fonts converted to curves), β) σε κλειστό αρχείο jpeg και ανάλυση 300 dpi, και γ) σε αρχείο jpeg για web χρήση.

 

4. Προδιαγραφές σχεδιασμού

Τα έργα που θα διαγωνισθούν πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές:

 Ελκυστικός σχεδιασμός: Καλή χρήση χρώματος, τυπογραφίας και εικονογράφησης.

 Οπτική Επικοινωνία: Να επικοινωνούν την ταυτότητα του Θεάτρου Απόλλων.

 Ευελιξία: Εύκολη εφαρμογή σε διαφορετικά μέσα, όπως έντυπα, αφίσες κ.λπ., καθώς και εφαρμογή τους για χρήση με ένα μόνο χρώμα. Στο λογότυπο θα πρέπει να αναγράφονται οπωσδήποτε οι λέξεις «ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ» και να έχει τη δυνατότητα χρήσης και στην αγγλική γλώσσα.

 

5. Αιτήσεις συμμετοχής.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

 

6. Αξιολόγηση έργων

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, συγγραφέας και καθηγητής φωτογραφίας

2. Νίκος Κυπουργός, συνθέτης, διευθυντής της Ορχήστρας των Κυκλάδων

3. Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, διδάσκουσα γραφιστικής Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

4. Δάνος Παπαδόπουλος, product designer, ΕΕΔΙΠ Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

5. Χάρης Βεκρής, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Αναβάθμισης & Αξιοποίησης Θεάτρου Απόλλων

7. Βραβεία

Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου στις 5 και 6 Μαΐου 2012, με θέμα «Πολιτισμός: μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης». Ο διαγωνιζόμενος του οποίου η πρόταση θα επιλεγεί ως σήμα- λογότυπο του Θεάτρου Απόλλων θα λάβει χρηματικό βραβείο ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €). Στους δημιουργούς των 12 καλύτερων συμμετοχών θα απονεμηθεί ειδικός έπαινος και θα τους χορηγηθούν δύο εισιτήρια παραστάσεων δικής τους επιλογής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

στο διαγωνισμό λογοτύπησης με θέμα

«ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ»

 

Ονοματεπώνυμο:

Ταχ. Διεύθυνση:

Τηλέφωνο:
Email:
Επαγγελματική Ιδιότητα:
Αριθμός έργων (που υποβάλλονται στο διαγωνισμό): Ένα                                     Δύο

 

Με την παρούσα αίτηση συμμετοχής δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι γνωρίζω
και αποδέχομαι όλους τους όρους της προκήρυξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

 

 

Ημερομηνία:       /       / 2012

 

 (υπογραφή)