Βασικές Αρχές Ασφάλειας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Βασικές Αρχές Ασφάλειας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων Σεμινάριο

Ημερομηνίες Έναρξης

Πρωινό Τμήμα:

10 έως 11 Δεκεμβρίου 2020
Ώρες 09:00 - 15:00
(Δυνατότητα E-learning)
Απογευματινό Τμήμα:

10 έως 11 Δεκεμβρίου 2020
Ώρες 15:30 - 21:30
(Δυνατότητα E-learning)
0 ώρες
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 2 ημέρες (12 εκπαιδευτικές ώρες) και περιλαμβάνει αμιγή αλλά πρακτικοποιημένη θεωρία καθώς και την ανάλυση πραγματικών εγκληματικών συμβάντων, κρίσεων και καταστροφών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το πρόγραμμα δεν εξαντλείται σε θεωρητική κατάρτιση. Στον κορμό του προγράμματος εντάσσεται η εξέταση μελετών περίπτωσης (case studies) διαρθρωμένων κατάλληλα, έτσι ώστε να ολοκληρώνουν κάθε θεματική ενότητα με τρόπο πρακτικό, συμμετοχικό και αποτελεσματικό.
Οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με πραγματικά περιστατικά προς διαχείριση και αντιμετώπισή τους που προκύπτουν σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.
Η παραπάνω μεθοδολογία κάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απόλυτα διαδραστικό, ξεφεύγοντας από το χαρακτήρα της διάλεξης.
Τα παραδείγματα αποτελούν μια προσομοίωση της καθημερινότητας και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι σε αντίστοιχους χώρους και εμπλουτίζονται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Απευθύνεται σε άτομα τα οποία:
 1. Είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Προϊστάμενοι Εφορειών Αρχαιοτήτων, Διευθυντές Μουσείων, Αρχαιολόγοι, Συντηρητές, Προσωπικό Φύλαξης κ.α.)
 2. Είναι άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε Μουσεία, Μνημεία και σε Αρχαιολογικούς Χώρους οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση με επιπλέον προσόντα (εξειδίκευση).
 3. Είναι καταρτιζόμενοι ή απόφοιτοι της ειδικότητας κατάρτισης (παλαιάς και νέας) «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».
 4. Είναι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας κατάρτισης «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» ή απόφοιτοι των ειδικοτήτων κατάρτισης (παλαιάς) «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» και (νέας) «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών».
 5. Είναι εφοδιασμένα με Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α. και επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους, προκειμένου να ενταχθούν ευκολότερα στον επαγγελματικό κλάδο των Ι.Ε.Π.Υ.Α.
 6. Επιθυμούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας κατάρτισης (παλαιάς και νέας) «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων».
 7. Είναι εκπαιδευτές των ανωτέρω ειδικοτήτων κατάρτισης.

Σκοπός εκπαιδευτικού προγράμματος

Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή των καταρτιζόμενων στα βασικά θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, όπου θα κληθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, να αντιμετωπίσουν, αποτελεσματικά, επικίνδυνες καταστάσεις, ώστε να μην απειληθεί η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα των ιδίων των επισκεπτών – τουριστών, καθώς και να προστατέψουν με ασφάλεια τους χώρους που τους ανατίθενται.

Οι Εισηγητές του Επιμορφωτικού Προγράμματος

Οι εισηγητές είναι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας με πολυετή επαγγελματική εμπειρία. Κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Διδακτικό προσωπικό στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων σε ΔΙΕΚ της Αττικής στις ειδικότητες "Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων" και "Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών". Εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΟΠΠΕΠ και του ΚΕΜΕΑ στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Εκπτώσεις

Ειδική τιμή έκπτωσης γίνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
 • Οι άνεργοι, πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Εκπαιδευτές της Ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»
 • Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής (τριών ατόμων και άνω)
 • Όσοι συμμετείχαν σε άλλο κύκλο εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. INTERGRAPHICS
 • Γρήγορη εγγραφή 20 ημέρες πριν την έναρξη του κύκλου σπουδών
* Δυνατότητα άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας

Παροχές

 • Βεβαίωση παρακολούθησης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης
 • Σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή
 • Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί στις επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος 0,24% του ΛΑΕΚ

Σας ενδιαφέρει;

Ενδιαφέρεστε να γραφτείτε στα σεμινάρια ασφάλεια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Ομίλου Intergraphics; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και η γραμματεία μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Αν θέλεις να ενημερωθείς άμεσα κάλεσε τώρα στο 
2103838808.
Αν θέλεις να σε καλέσουμε εμείς συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο και θα λύσουμε όλες τις απορίες σου.