Εκπαιδευτική Επίσκεψη - μουσείο Μπενάκη «Τα Ελληνικά Τέρατα»

123 Οι σπουδαστες των τμηματων του 3D Animation και Εικονογράφισης της INTERGRAPHICS πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη «Τα Ελληνικά Τέρατα», μία έκθεση που βασίζεται στην αυθεντική εικονογράφηση των Beetroot για το βιβλίο «Τα Παρεξηγημένα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας».


Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους εικονογράφους/σκιτσογράφους αλλά και για τους σπουδαστές κινούμενης εικόνας γιατί αποτελείται από εγκαταστάσεις, τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα» τέρατα που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones. Συνδυάζει πρακτικές του παραδοσιακού αλλά και του σύγχρονου design.

Η έκθεση έχει αποσπάσει την υψηλότερη διάκριση στο χώρο του επικοινωνιακού design παγκοσμίως και ύστερα από την τεράστια επιτυχία της στο εξωτερικο (Βερολίνο, Έσσεν, Ελσίνκι, Βασιλεία, Σιγκαπούρη) παρουσιάζεται και στην Αθήνα. Τα εκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονα καλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία αλλά σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση των συστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Η μυθολογία μας επανεξετάζεται υπό το νέο πρίσμα της ουσίας που κρύβει πίσω από το φανταστικό της περίβλημα και εδραιώνει εκ νέου τη θέση της ως κληρονομιά του δυτικού πολιτισμού.

1233124126131130127

 

Εγγραφή στο newsletter

ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210 38 38 808  info@intergraphics.gr

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 98-100 - τ.κ 106 77
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ)

ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 49 -  τ.κ 106 82
(ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)

Like Us on Facebook!
Follow Us on Twitter!
Watch Us on Youtube!